Definiția unei femei

Uneori, când cred că nu am ce face, încep să mă gândesc. Fiecare gând își ia o traiectorie diferită,rectilinie sau curbilinie și uniformă sau nu. Unele gânduri zboară la mine însămi, altele la școală, la prieteni, la familie, la muzică, la română… și la altele. Rareori, însă, ma gândesc la un substantiv comun, simplu, de gen feminin și număr singular, fără articol, provenit din latina vulgara…FEMEIE.

Când gândul îmi zboară la asta, prima întrebare care îmi apare sub forma unui pitic curios este definiția. La urma urmei, ce este o femeie? O persoană diferită de bărbat.. și atât? Da, diferită. Dar despre care se mai pot spune multe alte lucruri.. femeia e femeie. O persoană care pune accent pe frumusețea fizică atunci când stă 30 de minute sau chiar oră în fața oglinzii să se aranjeze, o persoană care atunci când vede că ceva nu este în regulă preferă să piardă timp pentru a pune totul în ordine. O persoană pentru care bunul gust este un must-have, și căreia îi place să descopere partea interioară a unei alte persoane. O persoană sensibilă, care atrage pe oricine prin carismă, iar nu prin puterea fizică… o persoană seducătoare. O femeie este cea care, în general, ține cont de copii și se înduioșează când vede pe cineva aflat în suferință. 

O femeie este pilonul pe care se sprijină bărbatul și fără care acesta nu ar putea avea aceeași existență. O femeie este suflul sensibil din viața unui bărbat. O femeie este perechea uneori antagonică a unui bărbat.. dar este femeie.

O femeie este o femeie.

Facebook Comments

Citind blogul, afli câte ceva și despre persoana care și-a pus bucăți de suflet pe hârtie..

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Abonează-te pentru a fi la curent cu noile articole

Scrie adresa ta de e-mail, mai jos

Abonează-te!