Scrisoare pentru mama

Destinatar: îngerul meu păzitor, persoana trimisă de Dumnezeu care mă va iubi până la sfârșitul zilelor

Scumpa mea mamă,

Uneori, când nu am inspirație să vorbesc, inima mă îndeamnă să iau în mână un condei și o bucată de hârtie și să aștern mii de cuvinte, de gânduri, de sentimente pe hârtie. Deși ezit, aceasta insistă să scriu, până termin de mărturisit tot ce am de spus; pesemne că știe că nu aș avea niciodată acest curaj. Așadar, azi vreau să scriu, cu regretul de a nu îți fi scris mai devreme. Dar, se spune că niciodată nu e prea târziu.

Mă gândesc la câteva cuvinte și sintagme care pentru alții poate nu ar avea o anumită semnificație bine stabilită. În ochii tăi strălucitori, în care parcă Dumnezeu a pictat o bucată de Rai, termeni precum iubire, dăruire, licență amânată, curs festiv, dogmatică, literatură, vară, cald, lumina din privire, Cuza-Vodă, putere de sacrificiu, bucurie sunt, poate, bucăți dintr-o piesă de puzzle: cea a maternității. Odată cu acele conexiuni, ai învățat un lucru pe care eu am să îl învăț doar când voi fi, la rândul meu, un înger pentru făptura lui Dumnezeu, cunoscut sub numele de MAMĂ.

Nu știu cu ce să încep. Să îmi cer iertare pentru toate supărările pe care fără de voie ți le-am pricinuit? Să enumăr toate motivele pentru care te iubesc, deși probabil nu cât ar trebui? Să scriu tot ce ai făcut pentru mine? Sunt atâtea de spus, lucruri despre care știu un lucru: știu că le intuiești, dacă nu le cunoști deja. Simți, probabil, toată dragostea care ți-o port, cu toate că nu o exprim în vorbe, încercând să o exprim în fapte și să te fac să fii mândră de mine.

Toate lucrurile care m-ai învățat, toate bucuriile pe care mi le-ai făcut, toate sacrificiile pe care le-ai făcut doar să știi că îmi este bine, și că sunt bine, nu ar putea fi numărate și contabilizate aici, pe pământ, ci doar în ceruri, la Dumnezeu. Acesta îți va da, fără îndoială, nota maximă când te va întreba cum ai avut grijă de mine, căci nu știu pe altcineva care să ajungă să facă atâtea sacrificii. Nu cunosc pe nimeni mai iubitor decât tine, în afară de Însuși Dumnezeu, Care cred că ți-a dat și un ghid de utilizare și de bună – creștere a copilului, deoarece altfel nu îmi explic cum ai putut să mă îndrumi atât de bine, chiar dacă nu am ascultat mereu sfatul, amăgindu-te că îl ascultam. Dar cred că știai asta. Mă întreb cum ai reușit să faci dintr-un bulgăre de humă un om?

Cum ai reușit să îmi sădești semințele credinței în suflet? Mi se pare ceva uimitor!

Multe ar mai fi de spus, începând de la iubirea purtată și terminând cu puterea de iertare pe care ai avut-o. Îmi pare rău că nu îți scriu 365 de scrisori pe an, că aș avea ce spune. Azi îmi cer iertare pentru toată supărarea pricinuită. Te iubesc mult, până la Doamne-Doamne și înapoi, și cred că mă vei învăța aceleași lucruri pe care le-ai făcut când va fi rânduit să fiu mamă.

Cu dragoste, a ta fiică, Ioana.

P.S. Te iubesc!

Facebook Comments

Citind blogul, afli câte ceva și despre persoana care și-a pus bucăți de suflet pe hârtie..

One Reply to “Scrisoare pentru mama”

  1. […] tu ești îngerul meu! Știi exact ce să îmi faci, nu trebuie să te învinovățești. Ești mama mea perfectă! Iartă-mă că sunt mic, mami! Voi crește, și îți voi spune cât te iubesc, […]

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Abonează-te pentru a fi la curent cu noile articole

Scrie adresa ta de e-mail, mai jos

Abonează-te!