A-ți cuceri partenerul

cucerire

Generalități

Se dă următorul mod de a cuceri o femeie: Seara, într-un restaurant luxos, îmbrăcați la patru ace. El, într-un costum de la Massimo Dutti, împrăștiind un iz de Armani. Ea, într-o rochie de la Prada, cu un colier din cristale Swarovski, parfumată cu un Givenchy. Coafura ireproșabilă, machiajul ei de asemenea. El îi deschide portiera unui Porsche Cayenne, îi aduce un buchet imens din trandafiri roșii și îi pregătește scaunul la masa rezervată cu cel puțin o lună înainte. Ea îi mulțumește cu o privire seducătoare, îi face din ochi și îi trimite „bezele”. Vine chelnerul, amândoi comandă în primă fază câte un pahar de vin roșu. Începe o discuție între cei doi, moment în care își ating reciproc picioarele pe sub masa decorată cu trandafiri și lumânări.

Discuția continuă, iar chelnerul apare cu meniul. El își comandă homar, iar ea o friptură de căprioară. Țin un toast pentru relația care e pe cale să se înfiripe, savurează cina și cer nota de plată. El plătește, firește, și îi lasă un bacșiș bun chelnerului. O ajută să se îmbrace, îi dă blana de șinșilă și poșeta elegantă, și pleacă. Îi deschide portiera mașinii, și pornesc amândoi către apartamentul lui poziționat într-o zonă ultracentrală a orașului, unde distracția continuă….

Asta este o modalitate de a cuceri o femeie, promovată intens de mass-media, ca model perfect de „first date” în zilele noastre. Sună minunat în filme sau în cărți, dar realitatea e diferită de cele mai multe ori. Nu știu câte dintre femei s-ar bucura să fie curtate astfel. Uneori, femeile apreciază mai mult o perspectivă unică, spontană, asupra modului de a se lăsa cucerite.

Ce cred eu despre modalități de a cuceri

Personal, consider că e mai bine să fii cucerit într-o metodă spontană, care să i se potrivească viitorului partener. E drăguț atunci când devii întâi prieten cu partenerul, ajungeți să împărtășiți mici secrete despre cei din jur, să aveți discuții nocturne care durează ore bune și să nu îți dai seama când a trecut timpul. E drăguț atunci când vă trimiteți poze în ipostaze pe care nu le-ați împărtăși cu ceilalți sau pe care nu le-ați posta pe facebook. Dar e și mai drăguț atunci când el propune să ieșiți la o limonadă „ca între prieteni”, și să acceptați, realizând la fața locului că atmosfera de prietenie se transformă în ceva mai presus, că legătura se intensifică.

Scenariul se schimbă: el și ea comandă o limonadă, discută pentru a se cunoaște, el îi dă ei o felicitare handmade personalizată (dacă se nimerește să le aibă cu grafica). Întâlnirea durează câteva ore. Când ies, prognoza meteo face farse și vine o ploaie, dar ei preferă să meargă pe jos până acasă la ea. Acolo îi spune să închidă ochii, și scoate din geantă un trandafir alb pe care i-l dă. (Și despre care ea crezuse că e doar un șervețel mototolit). Întâlnirea are efectul scontat, și primii fluturi își fac apariția în stomac.

Relația continuă, ușor-ușor, trecând peste canoanele clasice. El nu îi mai propune să fie prietena lui, și se lasă dus de val. Ea se lasă purtată de curent, și nu mai ține cont de rațiunea care o sâcâie. Totul devine cât mai frumos, și ți-ai dori să nu se termine. Plimbări în parc prin ploaie, ieșiri la airsoft și la paintball, escapade în parcul copiiilor și datul în leagăne, jocuri de cărți sau filme și pizza.

Într-adevăr, nu sună la fel de sofisticat precum o ieșire la restaurant sau un shopping break pe banii soțului, dar cred că dragostea vine în pași mici. Ca să cucerești o persoană, ai nevoie de muuultă spontaneitate. Înlocuiește clasicii trandafiri cu o hortensie, sau cu o frezie. Încearcă să renunți la restaurant, și cheam-o să gătiți împreună ceva, sau să dați comandă de pizza dacă vă place. Nu e nevoie să ai o mașină scumpă, ca să o faci fericită. Luați primul tren, și evadați amândoi într-un loc nou, sau, dacă nu e timp, mergeți în parc la o plimbare. Caută să îi iei cadouri originale, nu ursuleți de pluș gigantici, buchete de flori imense sau bijuterii. Faceți poze și înrămează-le, sau ia-i ceva personalizat. De multe ori, va avea un efect mai bun, și eventual va duce chiar la căsătorie. 😉

Final

Pentru că lumea e în continuă schimbare, stereotipul prezentat inițial se potrivește generației mele. Cred că o puștoaică de 12-13 ani nu se va mai lăsa cucerită de ieșiri la restaurant.. sau cine știe? Rândurile pe care le-am scris mai sus nu sunt porunci, ci opinii asupra modului în care ai putea să o cucerești. Cred că nu ai nevoie de multe ca să fii fericit, și nici ca să te îndrăgostești. Îmi doresc să aud și opiniile voastre în legătură cu modalități de a atrage o persoană, și vă urez lectură plăcută! 🙂 Enjoy!

Despre a cuceri o femeie
Despre a cuceri o femeie

Facebook page

Facebook Comments

Citind blogul, afli câte ceva și despre persoana care și-a pus bucăți de suflet pe hârtie..

One Reply to “A-ți cuceri partenerul”

  1. […] altul, cu cel care va împărți cu tine cătușele fericirii. Oricât ai nega, când trebuie să îți întâlnești jumătatea, se va întâmpla. Uneori încerci să sfidezi parcursul către fericire, încăpățânându-te […]

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Abonează-te pentru a fi la curent cu noile articole

Scrie adresa ta de e-mail, mai jos

Abonează-te!