Îndemn către fericire

Îndemn către fericire

1.

Uneori, gândurile stau de veghe la ușa sufletului, și se îmbracă în hainele pe care le primesc de la viață. Oamenii pe care îi întâlnim în drumul către fericire le croiesc hainele, prin modul lor de a fi, prin faptele lor. Niciodată nu putem anticipa aspectul lor; uneori pot fi plăsmuite din culori strălucitoare, cu o manoperă măiestrită, care însă să ne ardă precum haina lui Nessus. Alteori, culorile fade și texturile aidoma ne pot face să ne simțim precum pana, ușori, de parcă ne-ar crește aripi până la nori.

Culorile… culorile fac parte din viață; ele sunt, de fapt, sentimentele care ne îmbracă sufletul ori de câte ori ne intersectăm potecile cu cele ale celorlalți din jur. Strălucirea culorilor și a texturilor nu înseamnă mereu că vorbele pe care ni le adresează alții ne fac bine. Lumea de azi suferă acut de ipocrizie. Încrederea devine mult mai greu de câștigat, și odată pierdută va reveni după mult timp. Am început să facem rău gratuit, fără a ne alege cu ceva în schimb – e doar „harm for harm’s sake”. Culorile fade sunt opiniile reale despre noi, uneori spuse fără menajamente, chiar dacă ar putea să doară. Adevărul doare, dar e adevăr. Hainele vechi pot fi surprinzător de confortabile, precum oamenii care ne spun adevărul pur și simplu se pot dovedi a fi prietenii adevărați.

2.

Suntem oameni și avem o existență perenă pe pământ, și de aceea trebuie să alegem și să păstrăm hainele pe care le purtăm. De asemenea, trebuie să ne selectăm croitorii pe care îi vrem în sufletele noastre, pentru că unii pot să ne creeze drumuri la care nici măcar nu am fi visat. Uneori, e bine să ne lăsăm purtați de val. E bine să renunțăm la preconcepții. Dacă nu putem, măcar ar trebui să încercăm, deoarece nu știm unde ne duce viața.

Croitorii din jurul nostru apar precum albinele, din flori. Ele cresc și înfloresc în medii diferite, și în perioade eterogene. Unele apar în primăvara vieții, altele când viața noastră dă roade. Sunt flori târzii, cărora toamna le conferă frumusețe, și apar în final florile de gheață. Florile atrag albine atunci când este nevoie de ele, și acestea își îndeplinesc rolurile. Cu hainele potrivite, traseul spre fericire este cu un pas mai aproape de a fi realizat.

Hainele potrivite sunt doar un pas în realizarea traseului. Pentru o viață fericită, trebuie să evităm excesul de vorbe fără rost. Acestea duc la prietenii false, care îngreuiază drumul sau îl stopează definitiv dacă nu sunt eradicate. Din bagajul de drum trebuie eliminate și gândurile deprimante; ele atârnă mult mai greu decât orice piatră de moară, iar fericirea nu mai este atinsă nicicând. Avem nevoie de albine întâlnite mereu, poate întâmplător, care ne aduc polenul bucuriei.

3.

Albinele întâlnite de-a lungul periplului sau croitorii de haine confortabile apar în viața noastră, de cele mai multe ori, neașteptat. Dimineața te trezești fără să știi că te vei întâlni într-un oarecare loc, fie el stradă, bibliotecă, facultate sau altul, cu cel care va împărți cu tine cătușele fericirii. Oricât ai nega, când trebuie să îți întâlnești jumătatea, se va întâmpla. Uneori încerci să sfidezi parcursul către fericire, încăpățânându-te să rămâi în cercul de confort. Dacă nu vei fisura, însă, bila de sticlă în care te-ai izolat, uneori vei ajunge să regreți.

Dacă simți că ți-ai găsit partenerul de cătușă, ține-l aproape și ascunde cheia de la cătușe, sau arunc-o altcuiva, care s-a înșelat și are nevoie de ea. Parcurge drumul către fericire alături de el, deoarece e mult mai ușor. Când obosești de atâta mers, el te va lua în brațe și veți călători împreună către fericire. Când va obosi el, tu vei căpăta o putere neobișnuită și îl vei susține necontenit, uneori fățiș, uneori din umbră. Când veți obosi amândoi, vă veți odihni sufletele și vă veți veghea, deoarece
asta fac partenerii de cătușe.

Partenerul de cătușă e un croitor magic, și poate să îți facă hainele din culori vii, și confortabile totodată. Ia-l de mână și croiți împreună, iar din lucrul vostru va ieși fericirea. În timp ce voi doi vă veți odihni unul în sufletul celuilalt, rodul vostru va contribui necontenit la împlinirea voastră, cerând în schimb doar iubire și grijă. Iubirea este ingredientul universal. Prin iubire, cătușele voastre se unesc și își îndeplinesc misiunea pentru care au fost create. Iubirea pe care i-o dați rodului este răsplătită cu apogeul fericirii, pentru că este necondiționată. Dacă ați respectat dozele corecte de iubire împreună, ați atins finalul traseului: împreună v-ați îmbrăcat cu haina fericirii, așa cum v-ați propus.

4.

Drumul către fericire, așadar, e simplu de parcurs, atâtă vreme cât ai respectat pașii necesari. Ai eliminat croitorii de haine strălucitoare și arzătoare, ai eliminat pietrele de moară deprimante, ai căutat să te înconjori cu albine sau croitori corespunzători, ai fisurat de bună voie bila de sticlă în care trăiai, ca să-l găsești pe partenerul de cătușă, și i-ai dat rodului iubire necondiționată.

Ai încredere în oameni buni, fii pregătit să riști, gândește pozitiv și iubește, iubește, iubește!

Facebook

Facebook Comments

Citind blogul, afli câte ceva și despre persoana care și-a pus bucăți de suflet pe hârtie..

22 Replies to “Îndemn către fericire”

 1. […] Vă îndemn să fiți fericiți, și să vă bucurați de timpul alături de cei […]

 2. Minunat spus!
  Felicitari pentru modul de gandire!

  1. Mulțumesc! Sunt ceva mai copilăroasă, poate puțin mai romantică decât media, dar asta mi-s eu. Prefer să mă înarmez cu optimism, și zilele astea chiar ducem lipsa de el! Trebuie să fim mai fericiți și mai plini de iubire într-o formă contagioasă! 🙂

 3. eu zic ca fericirea e efemera, dar totodata usor de atins. sunt genul de om ce gaseste bucurie si fericire in lucruri simple!

  1. De obicei cele mai bune izvoare ale fericirii sunt lucrurile simple. Eu așa cred! 😀

 4. Foarte frumos ai scris ! Fericirea se gaseste in cele mai simple lucruri…trebuie doar sa o vedem si sa o acceptam.

  1. Am spus din experiență, oarecum. La începutul relației cu soțul eram destul de circumspectă, însă mi-am spus că ăsta ar putea fi trenul meu spre fericire, și așa a fost să fie! 😀

 5. Cat de frumos ai zis o, ai mare dreptate, imi place la nebunie subiectul.

  1. Păcat că mulți nu observă că fericirea stă și așteaptă imediat după colț. Trebuie să ai inima deschisă, să o primești.

 6. Ce indemn frumos ne-ai oferit la sfârșitul articolului. Eu, personal voi încerca să țin cât mai mult cont de el.

  1. Uneori, sătulă de grijile pe care le am, uit să mă gândesc la asta, și mai uit să țin cont de el. Ar merge, totuși, să ne devină un motto! Eu cred că iubirea se află la baza bucuriei și ne face să creștem, să avem suflete care nu mai încap în trupuri și merg să îi îmbrățișeze și pe cei care au nevoie și să îi ridice. 😀

 7. Foarte frumos. Câteodată chiar stau o clipă și mă gândesc când am fost ultima oară cu adevărat fericită…apoi îmi aduc aminte de micile momente minunate din viață…

  1. Fericirea e lângă noi, dar trebuie gustată din plin!

 8. Ce articol frumos in perioada aceasta sunt binevenite asa cuvinte frumoase.

  1. Eu cred că avem mereu nevoie de un shot de fericire..:)

 9. Manifest pentru fericire, din pacate e atat de multa tristete si dezamagire in jur ca am uitat ce gust are fericirea.

  1. Trebuie să o gustăm din nou, deși e cam greu în perioada asta..

 10. Florina Pandrea says: Răspunde

  Ce articol frumos! L-am savurat pe îndelete ❤️

  1. Chiar mă bucur! 🙂

 11. Ce frumos e scris articolul, chiar prinde bine in perioada asta.

  1. Avem nevoie de un imbold să ne bucurăm mereu, și mai ales perioada asta! 🙂

 12. Incerc sa-mi pastrez si eu optimismul si gandirea pozitiva. Imi place mult felul in care pui problema

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Abonează-te pentru a fi la curent cu noile articole

Scrie adresa ta de e-mail, mai jos

Abonează-te!