Scrisoare pentru mama, de la puiul tău mic

Draga mea mămică,

Îți mulțumesc și te iubesc, chiar dacă poate nu știu să îți arăt! Încă de când m-ai primit în tine, am simțit toată dragostea pe care mi-o porți. Îmi pare rău pentru toate stările tale de rău, pentru momentele în care nu puteai să mănânci nimic, pentru clipele în care suportai cu stoicism orice durere din dorința de a nu-mi face rău. Îți mulțumesc pentru că mi-ai permis să cresc în corpul tău pe care ți l-ai deformat, pentru că mi-ai dăruit vitaminele și mineralele tale, pentru timpul și banii investiți în analize și ecografii. Știu că nu ți-a fost ușor, dar nu ai crâcnit, și ai făcut tot ce ai putut ca să știi că eu sunt bine.

Îți mulțumesc, mami, că ți-ai dat corpul perfect pe un corp cu vergeturi. Mulțumesc pentru că ai dat nopțile în care dormeai pe nopți în care nu puteai să dormi. Chiar dacă nu mă vedeai, eram mereu cu tine. Fie că erai la spital, la serviciu, acasă, la cumpărături sau la școală, eram acolo și te salutam uneori, încă de la început. Îți mulțumesc pentru că îmi vorbeai, îmi cântai și mă mângâiai atunci când te salutam cu mânuța sau cu piciorușul. Îți mulțumesc și pentru că ai făcut ca totul să fie bine pentru venirea mea pe lume. Îți mulțumesc și pentru miile de griji pe care ți le-ai făcut de-a lungul celor nouă luni.

Am crescut alături de tine, și m-am pregătit să vin pe lume, să vă cunosc pe voi, părinții mei. Te rog frumos să mă ierți pentru durerile pricinuite în timpul nașterii, pentru disconfortul de atunci. Nu am vrut să te fac să suferi. Voiam doar să ies la aer, să mă bucur de voi. Îți mulțumesc pentru că ai suportat greutăți mari, pentru mine. Îți mulțumesc pentru că m-ai învățat să mă adaptez. Îți mulțumesc, draga mea mamă, și pentru că ești alături de mine în călătoria asta mare.

Mami, ești prima persoană pe care am învățat să o iubesc. Când plâng, mă înțelegi, și mă alinți dacă doresc asta. Îmi pare rău că te fac să stai nopțile trează. Îmi pare rău că uneori te exasperez cu plânsul.. Doar așa pot să îți vorbesc momentan. Știu că e greu să ai parte de un moment singură, dar nu pot trăi fără tine. Cele nouă luni din burtică mi-au creat un mediu diferit. E greu să mă adaptez la lumea nouă, și mai ales tu mă poți ajuta!

Nu vreau să te las cu treaba nefăcută, dar am nevoie de tine. Am nevoie de brațele tale, am nevoie de pupicii tăi. Am nevoie să te știu aproape de mine, să îți simt mângâierile pline de iubire. Am nevoie de glasul tău, de mirosul tău, am nevoie să te văd, chiar dacă încă ești neclară. Am nevoie să îmi vorbești, să mă alinți și să mă legeni.

Știu că îți e greu când sunt bolnav, dar iubirea ta e cel mai bun tratament. Te rog, lasă vasele nespălate o oră, și ia-mă în brațe. Te rog, lasă rufele pe sârmă și vorbește-mi. Te rog să îmi fii aproape, să mă adormi și să ne alintăm împreună. Mami, tu ești îngerul meu! Știi exact ce să îmi faci, nu trebuie să te învinovățești. Ești mama mea perfectă! Iartă-mă că sunt mic, mami! Voi crește, și îți voi spune cât te iubesc, mami!

Semnat, puiul tău mic.

Facebook

Facebook Comments

Citind blogul, afli câte ceva și despre persoana care și-a pus bucăți de suflet pe hârtie..

One Reply to “Scrisoare pentru mama, de la puiul tău mic”

  1. […] rod al relației, Dumnezeu ne-a dăruit recent minunea din viața noastră. Odată cu nașterea ei, mi-ai arătat că nu ești doar un soț desăvârșit, ci și un tată […]

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Abonează-te pentru a fi la curent cu noile articole

Scrie adresa ta de e-mail, mai jos

Abonează-te!