Soțului meu, cel mai grozav tată pentru copilul său

 

 

 

Dragul meu soț și tată de bebe,

De multă vreme încerc să îți scriu o scrisoare, chiar de înainte de a ne căsători. Acum mult timp, atunci când am decis să ne legăm cătușele, ne-am propus să ne formăm o familie frumoasă, fondată pe iubire, respect și credință. Din primele zile în calitate de soți, mi-ai demonstrat ceea ce până atunci doar bănuiam. Mi-ai arătat că ești soțul ideal. Se spune că în doi necazurile trec mai ușor, iar tu mi-ai dovedit asta. Gesturile tale pline de iubire au devenit un obicei, în timp ce armonia a devenit stăpână în căminul nostru. Responsabilitatea de care ai dat dovadă înainte a sporit, iar iubirea a înflorit gradual, când ai devenit tată.

Ca rod al relației, Dumnezeu ne-a dăruit recent minunea din viața noastră. Odată cu nașterea ei, mi-ai arătat că nu ești doar un soț desăvârșit, ci și un tată deosebit. E greu să fii părinte, dar dacă facem front comun, se pare că merg treburile ideal. Pentru a se dezvolta optim, un copil are nevoie să aibă multă iubire de la părinți; tu ne-ai oferit toată dragostea ta în dar. Încă de când am aflat de bucuria care avea să ne lumineze viețile, am avut parte de toată atenția ta.

Să iubești un copil pe care nu îl poți vedea sună oarecum fantastic. E ciudat să vezi cum abdomenul plat al soției tale crește, crește, crește de parcă cineva ar pompa aer în el, ca și cum ai umfla o roată la mașină. E un sentiment ușor straniu atunci când vezi burtica mișcându-se de la stânga la dreapta și viceversa, și nu știi ce te așteaptă în spatele „cortinei”. E mai greu să îți vezi soția cum trece prin acele stări deranjante, cum hormonii pun stăpânire pe ea și e gata să îți dea o palmă și să te îmbrățișeze în același timp, doar pentru faptul că nu vrei să îi dai ciocolata căzută pe jos sau pentru că îi este poftă de înghețată atunci când afară sunt -15 grade.

Faptul că mi-ai stat aproape când am trecut prin agonie, când am murit și am înviat, a fost uimitor! Au fost minunate lacrimile tale de bucurie la vederea puiului nostru, alături de fiorii tăi și de acea „parcă-teama” de a îl atinge, de a îi face rău. Ajunși acasă cu minunea mi-ai arătat o față pe care doar puteam să mi-o imaginez, la o scară mai mică, desigur. Am aflat cum bărbatul puternic, imperturbabil și cu o alură ușor misterioasă i-a dat prioritate copilului ascuns în sufletul lui de ani de zile. Mi s-a confirmat diferența dintre aparență și esență, dintre exteriorul dur și interiorul învăluit de sensibilitate.

Alături de tine am învățat să fiu un părinte, pentru că nu contează doar să naști sau să concepi un pui, ci și să îl crești, să îi oferi toată iubirea pe care o ai și puțin mai mult de atât. Când ne-am căsătorit și am devenit părinți, nimeni nu ne-a dat o listă de obiective de atins, ca apoi să facem „level up”. Pentru că în doi merg treburile mai ușor, am căutat, am cercetat, am plâns, ne-am rugat și i-am dăruit iubirii iubire. Pentru ca o mamă să fie puternică în fața copilului ei, trebuie ca alături să îi stea un TATĂ, să o susțină, să o țină în brațe atunci când simte că nu mai rezistă, să îi șteargă lacrimile atunci când puiul lor plânge.

Ce e un tată? În orice caz, nu este doar un babysitter, un om care îi ține companie bebelușului cât mama e ocupată. Un tată trebuie să stea și să mențină puterea familiei, ca Wolverine. Un tată adevărat este cel mai bun partener de joacă pentru copiii lui atunci când aceștia își doresc. Un bun tată face cel mai bun masaj și adoarme copilul cu ușurință atunci când el e mârâit. Un tată știe cum să pregătească masa când mama e obosită, chiar dacă uneori ea nu-și dorește decât lapte cu cereale. Un tată este persoana pe care puiul o așteaptă cu nerăbdare să se întoarcă de la serviciu, în brațele căruia își găsește alinarea și izvorul de putere. Un tată își plimbă copiii cu drag, costumându-i și asortându-le căciulița cu rochița sau cu pantalonii, ca și cum i-ar scoate pe catwalk.

tată
tată

Un tată face cel mai important lucru pentru copii, iubind-o pe mama lor, respectând-o și conviețuind în armonie alături de ea!

Pentru toate acestea și pentru încă un infinit de lucruri, îți mulțumesc, tati de bebe! Îți mulțumesc, eroul nostru, pentru răbdarea pe care ai avut-o până acum și pentru faptul că ești un tată extraordinar! Nu pot decât să mă bucur de bucuria copilului nostru! Alături de puiul nostru, te iubesc!

 

                                                                    Cu dragoste, soția ta.

 

Facebook

tată
Facebook Comments

Citind blogul, afli câte ceva și despre persoana care și-a pus bucăți de suflet pe hârtie..

7 Replies to “Soțului meu, cel mai grozav tată pentru copilul său”

  1. Este foarte important ceea ce crezi tu si sa fii multumita de sotul tau si de felul in care acesta se comporta cu copii

    1. Da, contează mult asta. 🙂

  2. Emotionanta povestea lor de iubire, tati si bebe chiar trebuie sa scrie ce simt. E fascinant si tare frumos tot ce simt si cum se poarta cei doi.

    1. Da, pot confirma! Soțul era iubitor înainte, însă acum e și mai iubitor! 🙂

  3. Foarte frumos si emotionant articolul ! Sotul tau cred ca e mandru !

    1. N-are de ales :))

  4. Cat de frumos articol! Pare un tatic tare iubitor si bun!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Abonează-te pentru a fi la curent cu noile articole

Scrie adresa ta de e-mail, mai jos

Abonează-te!