Pentru tine, puiule de om

Source: mothercareivf.com

Puiule de om,

Povestea noastră, a mea și a ta, a început în urmă cu un an. Tot ce mi-am dorit de Crăciun a fost să apari în viața mea, și te-am primit cu toată bucuria din lume. Împreună am crescut, am împărtășit momente mai dificile și mai ușoare, și am luptat cât a fost nevoie! Simțindu-te lângă inima mea cum te dezvoltai și cum creșteai văzând cu ochii, sufletul a avut parte de o ploaie torențială de sentimente calde, de iubire nemaicunoscută până atunci, de duioșie și de o sensibilitate aparte.

Trecând cele nouă luni, Dumnezeu a făcut posibilă întâlnirea noastră față către față, marcată de îmbrățișări călduroase, de iubire necontenită și de pupici nenumărați. Chiar dacă sună clișeic, prima îmbrățișare a fost incomparabilă. Momentul în care ți-am auzit glăsciorul puternic, contrastând cu aspectul tău fragil, a fost unic. Chipul tău adormit după călătoria grea pe care ai parcurs-o s-a întipărit în mintea și în inima mea, iar momentele în care te gudurai la pieptul meu stau la căpătâiul meu acum și mereu.

Fiecare zi trecută mi-a confirmat informațiile dobândite în timpul anterior cunoștinței noastre, aducându-mă în fața unei posturi noi, dificilă și totuși plină de aventuri noi, oarecum asemănătoare cu misiunile din jocurile video. Cu trecerea timpului, am putut observa schimbări, poate progrese în unele privințe, care m-au făcut să îți mulțumesc pentru legătura pe care o împărtășim și pentru faptul că, dintre toate femeile din lume, m-ai ales pe mine să îți fiu mamă.

Poate nu sunt mama perfectă. Uneori mă întreb dacă există vreun ghid de creștere pe undeva. Alteori mă întreb cum aș putea să mă perfecționez, să avansez în acest job minunat, plătit cu iubire izvorâtă din cea mai pură inimă, dacă nu am făcut niciun curs calificat. Uneori doar mă las purtată de instinct, de curent și, mai ales, de iubirea pe care ți-o port. Pentru că te iubesc infinit, urăsc faptul că nu îți voi fi mereu alături, și te rog să iei în considerare unele vorbe pe care le voi spune.

Să rămâi mereu cu zâmbetul pe buze, și să nu lași capul plecat decât în fața lui Dumnezeu. Să îți iubești mereu țara, chiar dacă nu are parte de o conducere ideală. Iubește-ți și familia, pentru că e leagănul iubirii și al educației. Să treci prin viață cu diplomație, pentru că ea este cheia unei relații de succes. Nu încerca să pari altcineva; viața este un test la care copiatul se pedepsește cu urmările ipocriziei. Vanitatea nu îți va folosi; mai bine o înlocuiești cu demnitatea, evitând să te lași călcată în picioare.

Evită să fii bună cu toți cei din jur, pentru că unii nu vor ști decât să te sape, să îți dorească răul. Să fii blândă, atât cât e cazul și cu cine e cazul. Fii sensibilă, dar nu lăsa acest lucru să-ți devină slăbiciune, pentru că ceilalți se vor folosi de asta. Încăpățânarea este benefică dacă este folosită în scopul dezvoltării personale; în caz contrar, ai grijă cum o folosești. Folosește-ți inteligența cât de mult trebuie, și comportă-te ca o lady mereu, pentru a lăsa o impresie bună. Cât despre băieți, fii tu însăți și lasă naivitatea acasă.

Să nu uiți, puiule de om, ce e mai important: ai credință în Dumnezeu, pentru că El te va ajuta mereu! Nu dispera când vin valuri grele, ai nădejde pentru că nimic nu e imposibil și, mai ales, iubește, iubește, iubește!

                                         Semnat, mama, cea care te-a iubit înainte să te cunoască, și te va iubi până la capătul infinitului!

Facebook

Facebook Comments

Citind blogul, afli câte ceva și despre persoana care și-a pus bucăți de suflet pe hârtie..

13 Replies to “Pentru tine, puiule de om”

 1. Doamne cat de frumos ai asternut totul pe hartie:*

  1. Copila cu zâmbete says: Răspunde

   Foarte frumos ai scris, transmit multă emoție aceste rânduri! Încă nu sunt mama, asa ca nu ma identific cu aceasta trăire, însă mi-a făcut mare placere sa citesc!

   1. Dacă va fi să fie, Doamne ajută! 🙂

  2. Mă bucur că îți place! :*

 2. sincer, nu pot vorbi despre acest subiect, intrucat nu sunt mama. uneori mi-as dori sa fiu, alteori simt ca asa ceva nu e pentru mine

  1. Sper ca orice ai alege să fie de folos pentru tine, și să ai un suflet liniștit în urma alegerilor făcute! 🙂

 3. Cele mai frumoase sentimente și emoții le poți avea doar când devii mamă. Sunt absolut unice!
  Emoționant articolul, felicitări! Și tot ce este bun pentru voi toți!

  1. Mulțumim mult! Alese gânduri de bine vă dorim! 🙂

 4. Minunat si emotionant ai scris! Sa fii mama e cel mai inaltator sentiment.

  1. Până să se nască fetița, nu știam că e chiar atât de frumos! 🙂

 5. Mi-am imaginat acum ce ar siti puiutul cand ar citi aceste randuri pline de emotie! Imposibil de explicat in cuvinte! Emotionant!

  1. Eu nu știu ce îmi va spune, însă sper să prind clipa când va citi asta. 🙂

 6. Ai vorbit atat de frumos incat m-ai emotionat teribil. Nu cred ca exista vreun ghid pentru mama perfecta, dar sunt convinsa ca in ochii copilului tau tu esti cea mai buna mama

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Abonează-te pentru a fi la curent cu noile articole

Scrie adresa ta de e-mail, mai jos

Abonează-te!