Despre mine

Cine sunt eu?

Ioana Mărgineanu
This is me

 

 

   De cele mai multe ori, oamenii tind să se ascundă în spatele micului ecran și să își creeze diverse identități, care mai de care mai alambicate. Unii se ascund în spatele unor conturi false, alții tind să se regăsească pe bloguri în care își picură bucățele de suflet transformate în cuvinte pe hârtia virtuală. Asemeni celor din a doua categorie pot spune că sunt și eu, așadar, dacă ai ajuns aici, înseamnă că vrei să mă cunoști.

Pentru început, pot spune că mă cheamă Ioana și mă consider o persoană cu adevărat împlinită. De ce? Am o familie care mă iubește și care mă susține necondiționat, în tot ce îmi doresc să întreprind: de fiecare dată când caut să țintesc spre cer, am imboldul necesar din partea familiei. Am absolvit studiile liceale în domeniul umanioarelor, într-un orășel de provincie așezat la poale de munte, care a servit drept leagăn al inspirației pentru multe personalități culturale și artistice. Studenția m-a călăuzit în orașul cunoscut pentru „cele șapte coline”, dar și pentru tei sau plopii fără soț, și a fost încununată de studiile de master în cadrul primei universități din țară. Pentru că tinerețea este momentul optim pentru a cunoaște iubirea și sub forma sa „erotică”, am urmat cursul vieții și am găsit persoana alături de care voi îmbătrâni, iar rodul iubirii nu a încetat să apară. În momentul de față, pot spune că sunt o viitoare mămică împlinită, o soție iubită necontenit și o fiică și soră fericită. Pe plan profesional, mi-am urmat inima și am ajuns să împărtășesc ce am învățat încă din primii ani de studiu cu învățăceii mai mari sau mai mici, fructificând roadele muncii dascălilor mei.

Despre caracterul meu pot spune că sunt rac, și personalitatea o dovedește cu încăpățânare și cu putere. 🙂 Trăiesc momentul, fie el senin sau ascuns de nori, caut să văd partea bună în orice împrejurare și, de cele mai multe ori, în orice persoană din jur, prefer să picur stropi de sensibilitate în interacțiunile cu oamenii și nu numai. Îmi iubesc familia, iubesc oamenii frumoși la trup și la suflet, iubesc să fiu eu însămi și îmi doresc să îi văd pe cei dragi fericiți. Caracterul mi l-am format prin intermediul familiei și, nu în ultimul rând, prin lecturi. Mă consider o cititoare pasionată, și mă bucur atunci când mă identific în vreun personaj întâlnit, fie și într-un procentaj mititel.

De ce scriu? Prin lectură, mi-am dezvoltat și dorința de a mă exprima printr-o metodă alternativă comunicării verbale, respectiv scrisul. Scriu când mă apucă inspirația, scriu când vreau să evadez, scriu când îmi doresc să împărtășesc un anumit aspect sau un anumit lucru. Scriu, și-mi face bine, și bucuria se însutește atunci când mi se spune că alții se identifică în gândurile mele. De ce blog? Pentru că, fie că ne place sau nu, tehnologia prinde teren și este un instrument foarte util atâtă vreme cât e folosită cu măsură și cu minte.

Sper ca prin intermediul cuvintelor să mă descoperi mai mult, și, dacă îți place ceea ce scriu sau te identifici măcar 1%, simte-te liber să împărtășești gândul și cu alte persoane apropiate ție. Sper, de asemenea, să ținem legătura și, de ce nu, să ne cunoaștem. Lectură plăcută!

Facebook Comments

One Reply to “Despre mine”

  1. Mărgineanu Emanuel Victor says: Răspunde

    🤗😍🤗

Lasă un răspuns